Telefoonlijn voor twijfels over COVID-vaccinatie 
R. Ritzemastraat 16 9965 TD Leens Tel:0595-571004 | Spoed Kies 1
Header afbeelding

Corona

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Herhaalprik tegen corona

Met een herhaalprik houdt u de bescherming tegen ernstig ziek worden door corona op peil. U kunt de herhaalprik vanaf 3 maanden na uw laatste coronaprik of coronabesmetting halen. Ook als u al eerder een herhaalprik heeft gehad.

Herhaalprik beschermt bij opleving van het coronavirus

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd.

De herhaalprik tegen corona kan:

  • beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona;
  • helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt; en
  • helpen om onder andere bedrijven, horeca en sportscholen open te houden doordat minder mensen ziek worden.

Herhaalprik met vernieuwde vaccins

Nederland wil vanaf half september vaccineren met vernieuwde mRNA vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze bieden naar verwachting bescherming tegen meer varianten dan de vaccins die nu gebruikt worden.

Herhaalprik voor iedereen van 12 jaar en ouder

U wordt hierover geïnformeerd via de sociale mediakanalen van VWS, het RIVM en de GGD GHOR Nederland en via coronavaccinatie.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Telefoonlijn voor twijfels over COVID-vaccinatie

De telefonische informatielijn waar mensen vragen kunnen stellen over de coronavaccinatie krijgt een landelijk nummer: 088 – 755 57 77.

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.