Apotheekservicepunt

Medicatie bij uw huisarts, Apotheekservicepunt De Marne

Samenwerken is het toverwoord in de gezondheidszorg. Vertrouwen in elkaars deskundigheid is daarbij heel belangrijk. Het Gezondheidscentrum De Marne in Leens heeft een intensieve samenwerking met Apotheek Grootegast.

Welk aanbod is er nu in het Apotheekservicepunt De Marne:

Apothekersassistentes
In het Apotheekservicepunt De Marne is iedere werkdag van 15:00-17:00 uur een apothekersassistente aanwezig die u direct hulp kan bieden. U kunt haar ook bellen via (0595-571004, keuze 3). Buiten deze openingstijden kunt u bellen met Apotheek Grootegast, tel. 0594 -612126.

Ophalen medicijnen
Ophalen van uw medicatie is mogelijk iedere werkdag van 15:00-17:00 uur. Recepten door de huisarts uitgeschreven kunnen dezelfde dag na 15:00 uur afgehaald worden of worden indien nodig bezorgd.

Aanvragen herhalingsmedicatie
U kunt nog steeds uw herhaalmedicatie aanvragen via de receptenlijn (0595-571004, keuze 2) en ophalen bij of laten bezorgen door een apotheek naar keuze. Tevens is het mogelijk om de etiketten van het doosje in de brievenbus van Gezondheidscentrum De Marne te doen.

Ulrum
Voor de bewoners van Ulrum en omgeving hebben we gekozen voor een extra service in verband met sluiting van de drogist als afgiftepunt.

U kunt uw medicatie thuis laten bezorgen. Ook kunt u de medicatie ophalen in ons Apotheek Servicepunt bij de huisartsenpraktijk De Marne in Leens of via onze 24 uurs afhaalautomaat aan de buitenzijde van de huisartsenpraktijk De Marne in Leens.

Bezorgen medicatie
Indien nodig wordt op uw verzoek de medicatie kosteloos bij u thuisbezorgd.

Herhaalservice
Apotheek Grootegast kan via het Apotheekservicepunt voor u, voordat uw medicatie op is, herhaalrecepten aanvragen bij uw huisarts. U heeft dan altijd voldoende in huis. Zelf hoeft u dan geen herhaalrecepten meer aan te vragen. Voordat uw medicatie op is, krijgt u schriftelijk of via email bericht van het Apotheekservicepunt wanneer uw medicatie klaar staat of bezorgd wordt. Dit is altijd ruim voordat uw medicatie op is. U kunt uw medicatie ophalen bij het Apotheekservicepunt De Marne, de drogist in Ulrum of laten bezorgen.

Inschrijven
Indien u gebruik gaat maken van Apotheekservicepunt De Marne kunt u op de praktijk een inschrijfformulier invullen. Uw medicatiegegevens worden dan opgevraagd bij de apotheek waar u eerder uw medicatie via kreeg. Apotheek Grootegast heeft afspraken met de dienstapotheek zodat u buiten kantoortijden ook direct kunt beschikken over medicatie indien nodig.

Voor vragen over Apotheekservicepunt De Marne kunt u contact opnemen met de apothekersassistentes via (0595-571004, keuze 3) of met Apotheek Grootegast tel. 0594-612126

A. Lawant, apotheker
G. Braaksma, apothekersassistente