Apotheekservicepunt

Medicatie weer bij uw huisarts, Apotheekservicepunt De Marne

Samenwerken is het toverwoord in de gezondheidszorg. Vertrouwen in elkaars deskundigheid is daarbij heel belangrijk. Het Gezondheidscentrum De Marne in Leens heeft een intensieve samenwerking met Apotheek Grootegast.

Welk aanbod is er nu in het Apotheekservicepunt De Marne:

Apothekersassistentes
In het Apotheekservicepunt De Marne is iedere werkdag van 08:00-17:00 uur een apothekersassistente aanwezig die u direct hulp kan bieden. U kunt haar ook bellen via (0595-571004, keuze 3)

Ophalen medicijnen
Ophalen van uw medicatie is mogelijk iedere werkdag van 8:00-17:00 uur. Recepten door de huisarts uitgeschreven kunnen dezelfde dag na 16:00 uur afgehaald worden of worden indien nodig bezorgd.

Aanvragen herhalingsmedicatie
U kunt nog steeds uw herhaalmedicatie aanvragen via de receptenlijn (0595-571004, keuze 2) en ophalen bij of laten bezorgen door een apotheek naar keuze. Echter kunt u, indien aangevraagd voor 12:00 uur ook vanaf 16:00 uur dezelfde dag ophalen bij het Apotheekservicepunt De Marne in het gezondheidscentrum of indien nodig bij u thuis laten bezorgen. U hoeft natuurlijk niet dezelfde dag uw medicatie op te halen maar u hoeft niet meer 2 dagen te wachten op uw medicatie.

Ulrum
Voor de bewoners van Ulrum en omgeving hebben we gekozen voor een extra service in verband met sluiting van de drogist als afgiftepunt.

U kunt uw medicatie thuis laten bezorgen. Ook kunt u de medicatie ophalen in ons Apotheek Servicepunt bij de huisartsenpraktijk De Marne in Leens of via onze 24 uurs afhaalautomaat aan de buitenzijde van de huisartsenpraktijk De Marne in Leens

Bezorgen medicatie
Indien nodig wordt op uw verzoek de medicatie kosteloos bij u thuisbezorgd.

Herhaalservice
Apotheek Grootegast kan via het Apotheekservicepunt voor u, voordat uw medicatie op is, herhaalrecepten aanvragen bij uw huisarts. U heeft dan altijd voldoende in huis. Zelf hoeft u dan geen herhaalrecepten meer aan te vragen. Voordat uw medicatie op is, krijgt u schriftelijk of via email bericht van het Apotheekservicepunt wanneer uw medicatie klaar staat of bezorgd wordt. Dit is altijd ruim voordat uw medicatie op is. U kunt uw medicatie ophalen bij het Apotheekservicepunt De Marne, de drogist in Ulrum of laten bezorgen.

Medicatiedossier
Indien u gebruik gaat maken van Apotheekservicepunt De Marne verzoeken we u het dit formulier te ondertekenen. Uw medicatiegegevens worden dan opgevraagd. Apotheek Grootegast heeft afspraken met de dienstapotheek zodat u buiten kantoortijden ook direct kunt beschikken over medicatie indien nodig.

Gebruik maken van deze dienstverlening kan op de volgende manieren:

1.    Neem telefonisch contact op met Apotheekservicepunt De Marne (0595-571004, keuze 3)
2.    Bestel uw medicatie via de receptenlijn (0595-571004, keuze 2)
3.    Website www.gcdemarne.nl en geef aan dat u gebruik wil maken van Apotheekservicepunt De Marne;

Voor vragen over Apotheekservicepunt De Marne kunt u contact opnemen met de apothekersassistentes via (0595-571004, keuze 3) of met Apotheek Grootegast tel. 0594-612126

A. Lawant, apotheker
I. Drenth, apothekersassistente G. Braaksma, apothekersassistente